- In de locatieweergave met kamers worden alleen de roosters van de behandelruimtes getoond. Dit zijn dezelfde tijden als die van de hoofdlocatie, tenzij je dit handmatig hebt aangepast.
- Je kunt bovenin de agenda kiezen welke kamers je in beeld wilt hebben. Vink je alle kamers aan, dan zie je álle afspraken van die locatie.
Je kunt ook alleen de hoofdlocatie aanvinken, dan zie je óók álle afspraken van die locatie. Dat is ten eerste makkelijk voor planners, die dan niet steeds 6 behandelkamers moeten aanvinken. Ten tweede is dit belangrijk in overgangssituaties. Bij iedereen die met kamers wil gaan werken staan alle afspraken tot op dat moment op de hoofdlocatie. Zou je dan alleen alle kamers aanvinken, dan heb je nu dus niét alles in beeld! Na een tijdje, als alle afspraken op een kamer staan, kan dit wel. - Gewoonlijk doe je het één óf het ander!
Vink je één behandelkamer uit, maar vink je wel de hoofdlocatie aan, dan zie je tóch alle afspraken. Ook die van de uitgevinkte behandellocatie worden getoond, maar als locatie wordt dan de hoofdlocatie getoond. Dat kan een verwarrend beeld geven. Afspraken kunnen lijken te overlappen. Bekijk je die afspraak, dan zul je zien dat het om een andere behandelruimte gaat. Zet dus óf één of meerdere kamers in beeld, óf klik alleen de hoofdlocatie aan. Zo heb je een duidelijke agenda.
Kamers en afspraakvoorstellen- De voorstellen houden rekening met kamers. Als behandelaar A een afspraak heeft in behandelkamer 1 om 09:00, dan krijgt behandelaar B geen voorstel meer voor deze tijd in deze behandelkamer.
- Zijn overlappende afspraken toegestaan, dan kan dit wel. Dit kan echter alleen handmatig (niet via de voorstellen) en je krijgt hier een waarschuwing van.
- Gebruik je ‘achtereenvolgende afspraken’ dan wordt hier bij de voorstellen ook rekening mee gehouden! Als behandelkamer 1 op een dag nog helemaal vrij is maar op behandelkamer 2 staat op diezelfde dag al wél een afspraak, dan krijg je voorstellen rondom de afspraak op behandelkamer 2.
- Patiënten kunnen in het portaal alleen de hoofdlocatie kiezen bij het maken van een afspraak. James kijkt naar een beschikbare behandelkamer bij de gekozen behandelaar en zal hier de afspraak inplannen.
Ruimte op polis verbeteringen- Gebruik je de Ruimte op polis i.c.m. met aantallen in je prestatie (bv 1 = 1 kwartier), dan kan het gebeuren dat het aantal in je prestatie hoger is dan de overgebleven ruimte op de polis. Hiervoor kwam dan álles op een factuur, terwijl de patiënt nog wel recht had op een stukje vergoeding. Nu wordt de rekening gesplitst in een declaratie en een factuur.
Wil je dit niet? Onder Praktijk > Voorkeuren is dit in te stellen bij ‘Deels toereikende ruimte op de polis’. - Werk je met Ruimte op polis en voeg je prestaties toe in het dagjournaal, dan kreeg je géén melding als de ruimte op polis (bijna) op was. Dat gebeurt vanaf nu wel.
- Bij gebruik van Ruimte op polis i.c.m. ‘Onderhandenwerk’, zoals bij mantelzorgers, dan zie je vanaf nu altijd de actuele ruimte op de polis op het consult. De ruimte op de polis wordt dus geüpdatet naarmate u meer minuten toevoegt.
Dit geldt niet voor gewone consulten!
LFT koppeling Voor het beroep podotherapie hebben we een koppeling gemaakt met LFT. LFT kan geen gegevens terugsturen naar James, het is daarom eenrichtingsverkeer. - Om de koppeling te activeren ga je naar Praktijk > Online diensten > en voeg je de dienst ‘LFT export’ toe. Nu verschijnt in de patiëntenkaart de knop ‘LFT’
- Op de computer waar LFT wordt gebruikt ga je naar Praktijk > Voorkeuren en klik je op ‘Download James koppelsoftware’. Nadat deze geïnstalleerd is, zie je een scherm waar je eenmalig een ‘Koppelcode’ invult. Deze code vind je in James onder Praktijk > Voorkeuren > Koppellocaties.
- In hetzelfde venster geef je aan waar James het ‘uitwisselbestand’ moet neerzetten dat nodig is voor de koppeling. Dit bestand, genaamd clipboard.dat, moet in de map zijn waar LFT geïnstalleerd is, meestal is dat C:\LFT
|
|