Onbezorgd overstappen!

Veel praktijken zien op tegen de overstap naar een ander softwarepakket. Met onze overstapservice zorgen wij voor een soepele overgang naar James. Het maakt niet uit of u een kleine of grote praktijk hebt waarbij data overgezet moet worden. Wij hebben veel ervaring, zorgen voor een juiste voorbereiding en planning. In het traject nemen wij u zoveel mogelijk werk uit handen. Met onderstaand stappenplan krijgt u een goed beeld van de activiteiten

Ongetwijfeld herkenbaar dilemma bij wel of niet overstappen: geeft vast veel gedoe en belangrijkste: gaat het overzetten van data wel goed? Ik heb destijds als eerste de stap naar James Software gezet en meteen vanaf het begin voelde het vertrouwd, deskundig en werken we er in mijn praktijk al jaren elke dag naar volle tevredenheid mee. 

bruning
Helmy Bruning - Bruning Logopedie
De overstap ging erg makkelijk. 

Duidelijke informatie over wat er aangeleverd moest worden. 

Het overzetten van agenda, patiënten en patiëntenhistorie vonden plaats in het weekend zodat we maandag direct konden starten. 


Inmiddels maak ik met volle tevredenheid gebruik van James.

huissen

Janneke Startman - Podotherapie Huissen

1. Planning
Samen bepalen we het juiste overstapmoment. Vervolgens maken we de planning waarin data voor een aantal belangrijke activiteiten worden vastgelegd: Aanleveren data, inrichten programma, controleren import, starttraining(en) en “Go live”.

2. Aanleveren data
De vorige softwareleverancier is verplicht de data in een bewerkbaar format aan te leveren. Naast patiëntgegevens kunnen wij de historie en eventueel de agenda (patiëntafspraken en notities) overzetten. Afgekeurde declaraties kunnen vanuit James opnieuw worden aangeboden. Ook zorgen wij ervoor dat de boekhouding naadloos blijft aangesloten. Kortom, “dataperikelen” blijven tot een minimum beperkt.

3. Op maat inrichten
Wij gaan op basis van de verzamelde gegevens de praktijk volledig en op maat inrichten. Specifieke aandacht gaat uit naar het dossier-template, de brieven, de mailsjablonen en de factuurachtergrond. Het dossiersjabloon zetten wij in concept klaar op basis van de richtlijn van de beroepsvereniging. Vervolgens kunnen wij deze eenvoudig aanpassen naar de behoefte van de praktijk rekening houdend met de auditeisen. De brief-templates nemen we over en kan de praktijk zo nodig aanpassen. De factuurachtergrond maken wij in de huisstijl van de praktijk op en wij stellen de contracten met zorgverzekeraars beschikbaar.

4. Trainen en “Go live”
Wij kunnen de training(en) online verzorgen. Hierbij bieden we de mogelijkheid om vanuit één of meerdere locaties (webinar) in te loggen en de training te volgen. Naast een training van de dagelijkse activiteiten plannen we een aparte training in voor het declareren.

Op de geplande “Go live” datum gaan de medewerkers aan het werk in de volledig en op maat ingerichte praktijkomgeving.  Bij vragen kunnen zij terugvallen op de geïntegreerde helpfunctie. Ook kunnen de medewerkers een beroep doen op onze professionele helpdesk die telefonisch goed bereikbaar is en snel reageert op mail.

Wij zijn in oktober 2018 overgestapt van Intramed online naar James Software. We hebben de database aangeleverd en dat is op een zeer goede manier overgezet naar James Software. Alleen de geschiedenis hebben wij niet over laten zetten. We kregen en krijgen telefonisch alle hulp die we vragen wanneer we even iets niet begrijpen. Het is de stap die we hebben kunnen nemen. Het programma van James is heel gebruikersvriendelijk en ook de declaraties gaan een stuk makkelijker dan bij ons vorige software programma. Wij kunnen dan ook iedereen aanraden gebruik te maken van James Software en men hoeft niet op te zien tegen het overstappen.

butterhuizen
Hanneke Toorenent - Fysiotherapie Butterhuizen
James heeft een paar jaar geleden het omzetten van mijn data zonder problemen uitgevoerd en was tijdens de overstap voortdurend bereikbaar.


Natuurlijk moet je wel íets extra doen bij een overstap, maar alle belangrijke data zijn meegegaan naar James.


Hierdoor heb ik geen licentie nodig van mijn oude software om terug te kunnen zoeken in oude patiëntgegevens. Geen gedoe dus!
de lijn
Juliette Spies - Logopedie De Lijn

Heeft u vragen?

arrow_drop_up arrow_drop_down