James voor uw beroepsgroep!

James Software is speciaal gemaakt voor de paramedische beroepen, GGZ en multidisciplinaire praktijken. Naast onze mooie basisfunctionaliteiten besteden wij ook aandacht aan de unieke professies.

Zo houden wij contact met de verschillende beroepsverenigingen om ervoor te zorgen dat u altijd beschikking heeft over de laatste verslagleggingsrichtlijnen, maar ook dat u kunt blijven voldoen aan veranderende verplichtingen.
Nieuwe prestatiecodes of strengere factuureisen? James zorgt dat het geregeld is.

Hieronder leest u meer over ons maatwerk voor uw beroep.

Meer informatie? Vraag een demo aan!

"Als Mantelzorgmakelaar ben ik een nieuwe zorgverlener bij James. Ik ben heel tevreden over het systeem, het werkt heel intuïtief en heeft ontzettend veel mogelijkheden. De support en begeleiding die ik nog steeds krijg is heel goed en men denkt actief mee. Dik tevreden!"
EPD software mantelzorg
Saskia de Wit - Mantelzorg Goed Geregeld


"James maakt efficiënte verslaglegging en administratie mogelijk. Ik bespaar sinds de overstap naar James nu al minstens 6 uur per maand."


EPD software fysio
Vincent Lodeweges, Fysio Amsterdam West
EPD software logopedie patiëntendossier

James voor Logopedie

Dankzij de laatste verslagleggingsrichtlijnen van de NVLF bent u altijd audit proof. Het basisdossier voor ieder patiënt breidt u gemakkelijk uit met de tests die u specifiek bij die patiënt wilt afnemen, zoals de CELF, de Schlichting of de (S)VHI.

U rapporteert gemakkelijk via Zorgmail en kunt ook verslagen beveiligd naar instellingen en scholen sturen. U filtert in het patiëntoverzicht op een school om zo snel te zien welke leerlingen u daar onder behandeling heeft.

EPD software podotherapie patientendossier

James voor Podotherapie

Voor Podotherapeuten heeft James een aparte module voor de (half)jaarlijkse oproepen per brief of e-mail. Via de oproep e-mail kan uw patiënt eventueel direct via het portaal een afspraak maken.

Uw patiënten met een zorgprofiel worden getoond in een apart overzicht, u gebruikt dit overzicht ook om de zorgprofielen gemakkelijk door te zetten naar het volgende jaar. Er is een koppeling met DMvoetzorg zodat u snel naar de juiste patiëntgegevens in DMvoetzorg springt. Stond de patiënt nog niet in DMvoetzorg? Dan wordt hij automatisch toegevoegd.

James stelt altijd de recentste verslagleggingsrichtlijnen vanuit de beroepsvereniging ter beschikking, en u kunt zowel specifieke klinimetrie (FPI, FFI) als dossier onderdelen (bv. een nieuwe DM screening) toevoegen aan een lopend dossier.

EPD software fysiotherapie

James voor Fysiotherapie

James verzorgt ieder jaar de import van de verzekeraarstarieven en zorgt dat nieuwe prestatie- en diagnosecodes beschikbaar zijn in uw praktijk. De recentste verslagleggingsrichtlijn vanuit de KNGF staat voor uw klaar, en u heeft keuze uit uitgebreide database met klinimetrie die u met een druk op de knop toevoegt aan een lopend patiëntendossier.

Dankzij de koppeling met Fysiovergoeding heeft u snel inzicht in iemands vergoeding. U laat James het aantal behandelingen automatisch aftellen en u krijgt een signaal zodra de vergoeding op is. Na 20 behandelingen op CSI 008 zet James deze automatisch voor uw om naar 001.

EPD Software GGZ

James voor de GGZ

Vanaf 2022 is het Zorgprestatiemodel de nieuwe bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg (bGGZ en sGGZ). Wij zijn er klaar voor en zorgen dat de introductie binnen James vlekkeloos verloopt! Vanuit de agenda afspraken kunt u gemakkelijk tijdschrijven, worden de prestaties automatisch afgeleid en direct klaargezet voor de maandelijkse declaratie naar de zorgverzekeraar. Ook kunt u volgens de vereiste lay-out facturen versturen of mailen naar de cliënt. Ieder jaar zorgen wij ervoor dat de nieuwe NZA tarieven in uw praktijk staan. De Honos vragenlijst kunt u vanuit het zorgtraject zowel dynamisch als statisch afnemen en het resultaat hierop vastleggen.

Dankzij de koppeling met Zorgdomein kunt u vanuit een nieuwe verwijzing snel een nieuwe patiëntenkaart aanmaken. We hebben een ROM koppeling met Reflectum en een koppeling met DIS.

EPD software ergotherapie

James voor Ergotherapie

Omdat James webbased is, neemt u gewoon uw telefoon of tablet mee op huisbezoek en kunt u snel een nieuwe afspraak maken of een dossier inzien. Wifi is niet noodzakelijk, James draait prima op 4G en verbruikt nauwelijks meer data dan een reguliere website.

James houdt de vergoeding van uw patiënt bij en telt deze automatisch af bij iedere behandeling. U krijgt een seintje als de patiënt de nota zelf moet gaan betalen. Met onze briefsjablonen vraagt u in een handomdraai hulpmiddelen aan of rapporteert u naar huisarts of verwijzer. U kunt een instelling koppelen aan uw patiënt en hier verslagen naar e-mailen. Heeft u uw zorgmailadres gekoppeld aan James, dan worden deze verslagen automatisch beveiligd verstuurd.

James voor Optometrie

De James agenda heeft een locatie-view. Het reserveren van kamers met apparatuur kan ook via de agenda. Factureren doe je vanuit agenda inclusief het toevoegen van artikelen. Factureren gaat simpel en snel naar uw patiënten en naar instellingen (in de keten).

James heeft Zorgdomein volledig geïntegreerd in het EPD. U kunt verwijzingen eenvoudig verwerken en in een paar stappen brengt u verslag uit over de geleverde zorg. Ook heeft u de mogelijkheid patienten door te verwijzen naar verschillende type vervolgzorg en de medisch noodzakelijke documenten over te dragen. Met deze integratie bespaart u tijd en draagt u zorg voor een goede uitwisseling van informatie tussen de praktijk en de verwijzer.

EPD software orthomanuele artsen

James voor Musculoskeletale Geneeskunde

Speciaal voor MSK artsen heeft James in het behandeldossier verschillende ruggengraatkaarten opgenomen. Eén specifiek voor de intake en twee opties voor de vervolgbehandelingen. Middels symbolen legt u eenvoudig aantekeningen vast per wervel, met een algemeen notitieveld voor uw bevindingen.

Uw facturen stuurt u per post of e-mail. Indien gewenst drukt James uw logo en praktijkgegevens ook af op de factuur. Dat scheelt weer drukwerk bestellen!


"Op verzoek van de NVOMG heeft James Software een digitale versie van onze kaart ontworpen, inclusief de tekenset zoals wij die gebruiken. 


Ik kan James van harte aanraden aan mijn vakgenoten."


EPD software orthomanueel artsen
Vincent Hesselink - Rug en Nek Centrum Noord
“James voelt al 5 jaar als de behulpzame collega in de praktijk. Een intuïtief EPD waarin ook nieuwe medewerkers makkelijk hun weg vinden. Makkelijk op maat te maken voor je eigen situatie en je bent in een paar klikken waar je wezen moet. De afdeling support is altijd vriendelijk, behulpzaam en meedenkend en niet te vergeten: James is stabiel, de storingen zijn in die jaren vooral kort én op één hand te tellen geweest.”
EPD software logopedie
Juliette Spies - Logopedie de Lijn

Nieuwsgierig?

Vraag hieronder een gratis demo aan om te zien wat James voor uw praktijk kan betekenen, of bezoek onze Productpagina voor meer informatie over de functionaliteiten.