29 november 2022 
2 min. leestijd

Jaarwissel 2022-2023

Jaarwissel 2022-2023
2023 komt er aan! 

Lees deze mail goed door om voorbereid het nieuwe jaar in te gaan.

Dit regelt u zelf

1. Nieuwe verzekeraars?
 Er zijn géén nieuwe verzekeraars dit jaar! U hoeft dus niets toe te voegen. Dat scheelt weer!

2. Voer half januari uw contracten met verzekeraars in.
 Er is iets nieuws in aantocht, de contracten wizard!
 Hiermee klikt u zelf eenvoudig aan welke contracten u hebt. Deze worden vervolgens automatisch in uw praktijk toegevoegd.

 Wij geven de wizard pas half januari vrij, omdat ieder jaar de tarieven begin januari nog wijzigen. Zo kunnen wij deze wijzigingen nog verwerken in de contracten. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat u gewoon uw afspraken kunt doorboeken.

 Begin januari ontvangt u van ons een e-mail, met een instructiefilmpje over hoe u de wizard gebruikt.

3. Podotherapie : Zorgprofielen 
 Wij verwachten binnen nu en twee weken de tarieven voor de zorgprofielen 2023 te ontvangen. Deze zullen we direct importeren bij onze podotherapeuten, en u hiervan op de hoogte stellen.
 Hierna kunt u uw zorgprofielen doorboeken naar 2023.
 N.B. U hoeft dus niét met de nieuwe contracten wizard te werken! Dat bewaren we voor volgend jaar :)

Zorgprofielen doorboeken
 Onder Home > Zorgprofielen vindt u een overzicht van uw zorgprofielen in 2022.
 In de kolom 'Laatste zorgprofiel' ziet u welk zorgprofiel de patiënt in 2022 heeft. In de kolom 'Nieuw zorgprofiel' ziet u het door James voorgestelde zorgprofiel voor 2023. Dit is een kopie van het oude zorgprofiel.

 Doorloop deze lijst, en wijzig zo nodig het voorgestelde zorgprofiel. Klik hiervoor op het nieuwe zorgprofiel, dan krijgt u een lijstje met opties.
 Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen. U mag deze wijzigingen over verschillende dagen doen, dit hoeft niet in één keer.
 Als alles goed staat voor het nieuwe jaar, selecteert u alle zorgprofielen en klikt u op de knop 'Genereer zorgprofielen'. U moet dit per pagina doen!

 James creëert in de nacht uw zorgprofielen voor 2023. Het kan enkele dagen duren voor dit is afgerond. Zorgprofielen die zijn 'doorgeboekt' naar volgend jaar krijg de status 'Voltooid'.
 De status 'Mislukt' kan verschijnen als bijvoorbeeld de verzekering van de patiënt niet geldig is in 2023, dus een einddatum heeft van 31-12-2022. In deze gevallen zult u moeten wachten tot de COV check de nieuwe verzekering ophaalt, om de zorgprofielen alsnog door te kunnen boeken.

4. GGZ: Nieuwe ZPM tarieven 
 Onze GGZ praktijken ontvangen van ons een lijst met de nieuwe tarieven van de ZPM prestaties.
 Alleen voor de prestaties die u gebruikt, neemt u deze nieuwe prijs over in de ZPM tarieflijst.

 Veel GGZ praktijken hebben de enorm lange lijst met GGZ prestaties als ingekort naar een lijst met prestaties die zij daadwerkelijk gebruiken. Heeft u dit nog niet gedaan en wilt u hier hulp bij, neem dan contact op met onze supportdesk.

 U ontvangt de tarieven en bijbehorende instructie rond half december in een aparte e-mail. De reden hiervoor is dat de afgelopen twee jaar de nieuwe NZA tarieven in december nog wijzigden.

Dit doen wij voor u!

Aanlevering instructiefilmpje contracten wizard
 U ontvangt deze e-mail met instructies uiterlijk begin januari. Met deze wizard duurt het invoeren van uw nieuwe contracten 5-10 minuten.

Zorgprofielcontracten (Podotherapie)
Bij alle podotherapeuten worden in december de nieuwe zorgprofieltarieven 2023 ingevoerd. Ook de ambulante tarieven worden, net zoals vorig jaar, bij alle podotherapeuten toegevoegd.

 Declareert u dit jaar aan het begin van het kwartaal, dan wordt dit ook voor volgend jaar zo ingesteld. Hetzelfde geldt als u nu aan het einde van het kwartaal declareert.
 Wilt u uw declaratiemoment wijzigen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de supportdesk.

Invoeren dummy contracten 2023
Hiermee zorgen wij dat u uw afspraken de eerste twee weken van het jaar gewoon kunt doorboeken.

Vragen?

   
Als u vragen heeft over deze mail, neem dan contact op met ons via [email protected]l
Over de schrijver
Uw EPD moet makkelijk in gebruik zijn. Wij zetten ons iedere dag in om uw behoefte en wensen zo goed mogelijk in te vullen. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat het EPD aan alle wettelijke eisen en richtlijnen voldoet. Wij vinden het belangrijk met u mee te veranderen en stellen uw feedback voor verbeteringen op prijs!
Reactie plaatsen