20 december 2022 
3 min. leestijd

James Software, 10 jaar betrouwbare efficiënte software voor EPD Software

James Software, 10 jaar betrouwbare efficiënte software voor EPD Software

Hoe het begon
Joost en Maarten Boutkan, eigenaren van James Software zijn 10 jaar geleden gestart met James Software. Ze waren destijds mede-eigenaar van een antwoordservice. "Veel van onze klanten waren zorgverleners die gebruik maakten van het onderdeel "afsprakenbureau". We namen namens de zorgverleners de telefoon op alsof we assistant van de praktijk waren: beheerde de agenda's, schakelde gesprekken door en handelde allerlei vragen af op basis van scripts." Dit deden ze vooral voor Zorgverleners in paramedische sector, maar ook voor de GGZ en Arbodienstverlening. In de dagelijkse praktijk van de antwoordservice zagen ze dat er veelal praktijksoftware werd gebruikt waarbij werken in de Cloud niet mogelijk was en dit stond een deel van de dienstverlening in de weg.


De start
Hoewel er geen ervaring was in het bouwen van software was er genoeg ambitie om een vernieuwd Elektronisch Patiënten Dossier ("EPD") software te realiseren voor de paramedische sector. Vanaf het begin was de visie helder. Er moest flexibele software komen die je verregaand op maat kan inrichten, web-based, overal toegankelijk voor de gebruiker.

Voor een zorgverlener is software een hulpmiddel voor het vastleggen van veel patiënt- en gezondheidsgegevens, deels ingegeven door grote regeldruk in de zorg.

Binnen de sector werd vooral gebruik gemaakt van desktop applicaties met drukke en vaak onoverzichtelijke schermen. Het werken met een applicatie die prettig en overzichtelijk oogt en bovenal het aantal muiskilometers weet te beperken zou een enorme vooruitgang kunnen betekenen. Vanuit deze visie gingen Joost en Maarten zich richten op software die je overal kan openen en die makkelijk in het gebruik is. Webbased software maar ook multidisciplinair.

Ieder specialisme moet binnen dezelfde administratieve omgeving kunnen werken met specifieke behandeldossiers, rapportages, agenda-afspraken, factuurachtergronden en declaraties en grootboekregels voor de omzet. Vanaf de start moest het mogelijk zijn tussen de verschillende praktijken die onderdeel zijn van een medisch centrum, op een veilige en verantwoorde manier persoons- en medische gegevens te delen.

Naast het tot in detail ondersteunen van het multidisciplinaire werken vonden Maarten en Joost het ook belangrijk dat de organisatiestructuur van een medisch centrum kan worden ondersteund.

"Iedere praktijk en iedere beroepsgroep is anders. Binnen de kaders van de beroepseisen moet er ruimte zijn voor personalisatie. Deze visie is altijd de stip op de horizon geweest. Nu, 10 jaar later werkt iedereen met deze doelstellingen en blijft het product zich verbeteren."


10 jaar James
Joost en Maarten vertellen; "In 10 jaar maak je veel me. Je stapt in een dynamische markt waar de ontwikkelingen vanuit de inhoud, techniek en regelgeving elkaar in een hoog tempo opvolgen. 

Met onze visie voor ogen durfde wij de uitdaging aan te gaan in een markt met relatief veel gevestigde EPD software leveranciers.

Hoe lang het bouwen van de applicatie zou duren voordat de eerste licenties verkocht konden worden was vooraf moeilijk in te schatten. Achteraf kunnen we stellen dat we dit hebben onderschat. Het kost veel tijd om tijdens de ontwikkeling van de applicatie ook het vertrouwen te winnen van de doelgroep. Eerst begin je met elkaar en geef je de ontwikkeling van de software uit handen. Dat was best spannend, we hadden een visie voor ogen, en dat moest vorm gaan krijgen. Nu, 10 jaar later zijn er 16 mensen in dienst waaronder ook een eigen ontwikkelteam, daar zijn we trots op!

In de afgelopen 10 jaar hebben we collega's kunnen opleiden en ons kunnen specialiseren in de software waar James voor staat. Flexibel, toegankelijk, makkelijk in gebruik en mogelijkheden tot maatwerk en multidisciplinaire werkwijze.

Waar andere bedrijven zich veelal hebben gericht snelle groei hebben wij vooral geïnvesteerd in kwaliteit en de behoefte van onze klant. De therapeut wil zoveel mogelijk behandelen en zo min mogelijk registreren. De beste ideeën om met de software hierop in te spelen komen vanuit de praktijk. Korte communicatielijnen met de therapeut en ontwikkelen vanuit hun perspectief leidt tot succes. Onze uitdaging is om dit te vertalen naar onze software waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken. Deze strategie heeft het bedrijf een stevige basis gegeven waar we iedere dag de vruchten van plukken


Toekomst
Joost en Maarten kijken enthousiast naar de toekomst. "De toekomst ziet er goed uit. We hebben een stabiele basis gebouwd binnen de paramedische sector en de GGZ inclusief jeugd van waaruit we kunnen doorgroeien. Naast het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit hebben we de afgelopen jaren onze software onder de motorkap vernieuwd en voorzien van de nieuwste techniek. Hiermee zijn we toekomstbestendig en kunnen onze klanten voor de aansturing van de praktijk op James blijven vertrouwen."

Over de schrijver
Uw EPD moet makkelijk in gebruik zijn. Wij zetten ons iedere dag in om uw behoefte en wensen zo goed mogelijk in te vullen. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat het EPD aan alle wettelijke eisen en richtlijnen voldoet. Wij vinden het belangrijk met u mee te veranderen en stellen uw feedback voor verbeteringen op prijs!
Reactie plaatsen