Algemene afspraak

05 augustus 2021

Algemeen

Een algemene afspraak kan o.a. gebruikt worden om:

  • Notities in uw agenda te zetten of die van uw collega
  • Notities naast een patiëntafspraak te zetten
  • Pauze of vakanties in te plannen
  • Een middag te blokkeren voor administratie
  • Vergaderingen, intervisie etc. in te plannen in verschillende agenda's tegelijk


Algemene afspraak maken

Klik met uw rechtermuisknop in de agenda en kies voor 'Nieuwe algemene afspraak'.

Algemene afspraak

  1. De startdatum, einddatum, begintijd en eindtijd worden automatisch ingevuld, maar kunt u aanpassen. Het hokje Privé markeert de afspraak als privé en zorgt ervoor dat de toelichting niet zichtbaar is voor uw collega's.
  2. Met een categorie kunt u een algemene afspraak een kleur geven en eventueel een standaard duur. De titel van de categorie komt als tekst in uw algemene afspraak te staan. Onder Praktijk > Voorkeuren kunt u categorieën voor algemene afspraken maken en wijzigen en hier vaste tijden aan toevoegen.
  3. De toelichting is de tekst die zichtbaar is in de agenda. Dit kan 'Pauze' zijn of 'Overleg', maar dit kan ook een heel To Do lijstje zijn.
  4. Standaard wordt de algemene afspraak aangemaakt in de agenda van de behandelaar die u hebt aangeklikt. U kunt echter in de behandelaar drop-down meerdere behandelaren selecteren. De afspraak wordt in alle geselecteerde agenda's ingepland. Dit worden allemaal losse afspraken, mocht u ze willen verwijderen dient u dit dus stuk voor stuk te doen.

Herhaalpatroon

Vink in de afspraak het hokje 'Herhaling' aan om een herhaalpatroon voor de afspraak in te stellen.
Het meest gebruikte patroon is 'wekelijks', waarbij u de weekdag(en) kunt aanvinken waarop deze afspraak wordt herhaald. Het veld 'Herhaal iedere x weken' staat standaard op 1, wat betekent dat uw herhaalpatroon geldt voor iedere week.
Vul hier een '2' in om de herhaling om de week te laten plaatsvinden (eens in de twee weken), een '3' voor om de twee weken, etc.

Herhaling

Een afspraak in een herhaalpatroon is herkenbaar aan dit symbool:

Herhaal icoon

Als een afspraak uit het herhaalpatroon valt doordat u bijvoorbeeld de tijd van de afspraak wijzigt, komt er een streep door het herhaalsymbool te staan.