DIS

Algemene informatie

Deze koppeling is er specifiek voor de Basis GGZ. Het landelijke DBC-informatiesysteem DIS ontvangt en beheert alle informatie over DBC’s
Voorbereidingen DIS aanlevering:

  • Maak een account aan bij het DIS portal.
  • Download via de DIS portal de PVM (Privacy Verzend Module).
  • Vraag bij ZorgTTP een certificaat aan voor het gebruik van de DIS PVM. James staat hier in het lijstje met beschikbare software leveranciers.

In James onderneemt u de volgende stappen:

  • Voeg de koppeling met DIS toe. Ga hiervoor naar Praktijk > Online diensten > Voeg toe. Kies type 'DIS', de titel van de online dienst mag u zelf bepalen. De gebruikersnaam hebt u ontvangen van DIS (bv DIS0001234567). Het instellingsvolgnummer mag op 00 worden gezet. Sla de Online dienst op.
  • In het zorgtraject van de patiënt verschijnt nu een ‘Toestemming DIS’ hokje, deze moet worden aangevinkt om de DBC mee te kunnen sturen zodra deze afgesloten is.

Gebruik:
Ga naar Home > DIS en klik op 'Voeg Toe'. Er wordt een bestand gegenereerd van alle afgesloten DBC's die toestemming voor DIS in het Zorgtraject op Ja hebben staan.  Dit DIS bestand kunt u downloaden naar uw pc en uploaden in het PVM programma. Via de PVM module kunt u het bestand vervolgens versturen.