Verzekeraars en instellingen/bedrijven

Algemeen

Hier vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en instellingen die bekend zijn in uw praktijk.

Verzekeraar toevoegen


Via de knop [Voeg toe] kunt u een nieuwe zorgverzekeraar toevoegen, maar u kunt alleen kiezen uit verzekeraars die wij in het systeem hebben gezet.

Iedere jaarwissel zorgen wij dat de nieuwe zorgverzekeraars beschikbaar zijn. Elke klant ontvangt vervolgens bericht van ons dat er nieuwe verzekeraars toegevoegd kunnen worden. Als u dit vergeet, kunt u geen declaraties maken naar een nieuwe verzekeraar.

Factureert u alleen naar de patiënt, rechtstreeks of via Infomedics (zonder dat dit langs de verzekeraar gaat)? Dan hoeft u geen verzekeraars toe te voegen.

Bedrijf / instelling toevoegen

Klik op de knop [Voeg toe] om een nieuw bedrijf aan te maken. Linksboven in beeld bij 'type', kiest u voor 'instelling'. Voer de bij u bekende gegevens in. Als u een factuur of rapportage wilt mailen vul dan ook een e-mailadres in.

U kunt eventueel in de Financiële details de velden 'ter attentie van' en 'afdeling' invullen, dit wordt afgedrukt in het adresblok op een factuur.

Let op: Als u géén afdeling invult is een factuur altijd gericht aan de Crediteurenadministratie. Deze regel kunt u niet verwijderen.

Het factuursjabloon is standaard of privé. Het privé factuursjabloon toont geen patiëntgegevens, de standaardsjabloon toont naam, geboortedatum en het BSN.

Verzekeraars

Contactpersonen

Voeg contactpersonen toe aan een bedrijf of instelling. Als u dit bedrijf koppelt onderin het Contactpersonen gedeelte van de patiëntenkaart, kunt u deze contactpersonen als geadresseerde selecteren als u een e-mail opstelt in James. Ook kunt u vanuit James rapportages mailen naar deze contactpersonen. Dit kan naar een regulier e-mailadres, en als u Zorgmail heeft wordt dit mailtje automatisch versleuteld met een code die als extra mailtje wordt meegestuurd.

Klik hier voor informatie over het maken van een factuur naar een instelling. Klik hier voor informatie over het versturen van rapportages naar een instelling.